Τρίπολη  25/1/2013

Προς: Υπουργό  Π.Ε.Κ.Α. κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΛΙΒΙΕΡΑΤΟ

Υπουργό  ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ κ. ΟΛΓΑ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ

ΑΘΗΝΑ

Κοιν:  1) E.Σ.Ε.Ε

2) ΟΕΣΠ&ΝΔΕ

3) ΔΗΜΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

4) ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

5) Ο.Ε.Β.Α.

6) ΕΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

7) ΣΑΟΟ

Αξιότιμε  κύριε  Υπουργέ,

Αξιότιμη  κυρία Υπουργέ,

 

Θα θέλαμε να τοποθετηθούμε στην διαβούλευση για το προεδρικό διάταγμα που αφορά το χαρακτηρισμό της περιοχής του Μαινάλου. Επισημάνουμε την έλλειψη οποιασδήποτε αναφοράς στο Χιονοδρομικό κέντρο, γεγονός που οδηγεί στην κατάργηση του.

Η δική μας θέση είναι ότι η σωστή λειτουργία ενός μικρού χιονοδρομικού κέντρου με τη μορφή μιας μικρής οικογενειακής επιχείρησης θα ενισχύσει στην ανάπτυξη της περιοχής μας. Οι επιχειρήσεις που λειτουργούν κάτω από αυστηρούς περιβαλλοντολογικούς κανόνες συμβάλλουν όχι μόνο στην οικονομική ευημερία της περιοχής αλλά μπορεί να συνεισφέρουν και στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Θεωρούμε απαραίτητο να συμπεριληφθεί στο προεδρικό διάταγμα η σχετική αναφορά δεδομένου ότι η ορεινή Αρκαδία αποτελεί πλέον έναν από του δημοφιλέστερους χειμερινούς τουριστικούς προορισμούς και η έλλειψη ενός καλά οργανωμένου Χιονοδρομικού κέντρου θα ανακόψει αυτή την τάση.

Συντασσόμαστε με όλους τους επαγγελματικούς φορείς της περιοχής μας και τους φυσιολατρικούς συλλόγους που από κοινού ζητούμε την επανεξέταση του, με στόχο να ωφεληθεί  η Αρκαδική Οικονομία.

 

Με Εκτίμηση 

 

Ο Πρόεδρος                                                                           Η Γραμματέας

 

 

Αθανάσιος Αρβανίτης                                                  Βασιλική Γιαννοπούλου