Τρίπολη 03/05/2010

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

  Το Δ.Σ. τhermes_logo_thumbου Εμποροβιομηχανικού συλλόγου Τρίπολης κλήθηκε να αποφασίσει για την συμμετοχή των εμπορικών επιχειρήσεων της πόλης μας, στο κλείσιμο των καταστημάτων,  που προτείνει η ΕΣΕΕ για την Τετάρτη 5 Μαΐου 2010.

Η απόφαση του Δ.Σ. είναι να μην συμμετέχουμε στην προσεχή κινητοποίηση.

Θεωρούμε υποχρέωση μας να κοινοποιήσουμε το σκεπτικό της απόφασης μας.

Μια απεργία εξαγγέλλεται κυρίως για δύο λόγους. Πρώτον για να χρησιμοποιηθεί σαν διαπραγματευτική  βάση   για την ικανοποίηση συγκεκριμένων  αιτημάτων από την κυβέρνηση.   Δεύτερον   για να χρησιμοποιηθεί σαν επικοινωνιακό εργαλείο, ώστε η κοινή γνώμη να γνωρίσει τα προβλήματα του κλάδου και να ταχθεί στο πλευρό των απεργών.

Πιστεύουμε ότι στην περίπτωση μας δεν συντρέχει κανείς από τους δύο λόγους. Το κλείσιμο των καταστημάτων, με τον τρόπο και το σκεπτικό που μας προτάθηκε, αποτελεί είτε κινητοποίηση για την τιμή των όπλων, είτε έκφραση της αγανάκτησης μας,  γενικώς και αορίστως,  για την   άθλια οικονομική κατάσταση που μας οδήγησαν οι όντως ανεπαρκείς και ανεύθυνες πολιτικές εδώ και δεκαετίες.

Ο τρόπος που οργανώνεται η απεργία και τα αόριστα αιτήματα που προβάλλονται, θα οδηγήσουν σε αυτομαστίγωση του Εμπορικού κόσμου με μηδενική απήχηση.

Ο Σύλλογος μας διαθέτει προτάσεις για την υπεράσπιση των συμφερόντων του κλάδου μας, τις οποίες δημοσιοποιεί προς κάθε κατεύθυνση, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συναδέλφους εμπόρους και ευαισθησία στους προβληματισμούς της κοινωνίας. Παραμένουμε όμως επιφυλακτικοί απέναντι σε άσκοπες κινήσεις εντυπωσιασμού.

 

 

Το Δ.Σ.